Sztrapacska


Szekomnyicska
Receptek
Aranyásók levese

Sztrapacska
(Répáshuta)

 

Hozzávalók: 3 db nagyobb krumpli, 60 dkg liszt, 1 db tojás, só, víz

A krumplit megpucoljuk, megmossuk, lereszeljük és beletesszük a lisztet, tojást, a sót, és annyi vizet, hogy jól szaggatható legyen a tészta. Ha felforr a víz, beleszaggatjuk a tésztát. Amíg feljön a víz tetejére, addig főzzük (egy kicsit forraljuk), kiszedjük tálba. Ha túrósan csináljuk, akkor pirítunk rá szalonnát, ha káposztával, akkor csak zsírt teszünk rá. Ha savanyú káposztával készítjük, akkor tepertőt darálunk rá.


Viga Gyula: Hagyományos ételek, ízek Mutatvány Borsod-Abaúj-Zemplén megye táplálkozási kultúrájából 40-41. l.