Szekomnyicska


Suhantott leves
Receptek
Sztapacska

Szekomnyicska
(Szirmabesenyő)

 

Hozzávalók: ½ kg sertés- vagy szarvasmarhatüdő, 5 dkg zsír, 2 fej vöröshagyma, 5 cikk fokhagyma, só, bors, 1 kg savanyú káposzta

A tüdőt megabáljuk, kihűlve vékony csíkokra vágjuk, majd hagymás zsíron megpörköljük. A végén rátesszük a borsot és az apróra vágott fokhagymát. A savanyú káposztát kifacsarjuk, majd rétegesen összerakjuk a tüdővel. Vizet öntünk rá. Az egészet felfőzzük, végül tejfelt teszünk rá. Az utolsó műveletet sütőben is elvégezhetjük.


Viga Gyula: Hagyományos ételek, ízek Mutatvány Borsod-Abaúj-Zemplén megye táplálkozási kultúrájából 43. l.