Ruszin gombaleveske |
Rázottkáposzta birkahússal |
Receptek |
Suhantott leves |
Ruszin gombaleveske
Öt dkg zsíron 7 dkg lisztet összerántunk 2 g paprika segítségével. Vízzel felöntjük, majd forrni hagyjuk. Elfutunk a panzió pincéjébe, és iszunk egy fröccsöt. A megmosott és összevágott káposztát lassan a víz tetejére csúsztatjuk, aminek nincs jelentősége, ugyanis úgyis lesüllyed. Miközben delikáttal, sóval borssal fűszerezzük, keresünk valakit, aki megkóstolja. Koccintunk vele. A recept négy főre szól, úgyhogy a leendő ultiparti legfiatalabbja hozhat a pincéből egy komolyabb butéliát. A várakozási időt kihasználva a levest megkoronázzuk karikára vágott füstölt kolbásszal (mintegy 10 dekát) és 2 dkg szárított gombával A leveshez másfél, a fröccshöz fél liter vizet vételezzünk.
László János: Az Én Zemplénem 69. l. ![]() |