Piskótatekercs tokaji borhabbal


Pampucka
Receptek
Rátkai palacsinta

Piskótatekercs tokaji borhabbal

 

Piskótatekercset készítünk azzal az eltéréssel a szokásostól, hogy a barackízhez hígításként nem vizet, hanem tokaji bort adunk, és ezzel a tokaji ízű barackízzel töltjük meg a piskótatekercset.

Hozzávalók a tokaji borhabhoz: 3 dl tokaji szamorodni, 120 g cukor, 5 db tojás, vanília, citromhéj, 2 db szegfűszeg, tört fahéj, liszt

A borhab készítése: a bort kis darabka citromhéjjal, fele cukorral, szegfűszeggel, kis darabka vaníliával és csipetnyi törött fahéjjal feltesszük főzni. Közben a visszamaradt cukorral a tojássárgáját jól kikeverjük, kevés bort és egy kávéskanálnyi lisztet adva hozzá. Levéve a tűzhelyről, habverővel folytonosan keverve hozzáadjuk a tojások habbá vert fehérjét. Előmelegített mártásoscsészében tálaljuk. Hozzákeverjük a felforrt borhoz.


Borok királya – királyok bora 104. l.