Csimbókos leves


Bobalyka vagy bobajka
Receptek
Erdőhorváti perec

Csimbókos leves
(Bodrogközi tájjellegű étel)

 

Hozzávalók 10 adagra: 60 dkg vegyes zöldség, 20 dkg champion gomba, 1 csomag petrezselyem zöldje, 20 dkg vöröshagyma, 15 dkg zsír, 2 szál zeller, 1 csomag snidling, 2 szál tárkony, 2 szál bazsalikom, 1 szál lestyán, 0,5 dkg csemege paprika, ízlés szerint só, bors, 1 db paradicsom, 1 db paprika.

Zöldséglevest készítünk a fent leírt nyersanyagokból. Majd egy levél gyúrt tésztát megfelezünk. Egyik felét paprikás hagymás zsírral, kenőtoll segítségével megsimogatjuk, összehajtuk és ujjnyi széles, kb. 8-10 cm hosszú csíkokat vágunk belőle. Belőlük laza csimbókokat kötözünk, majd az utolsó öt percben a levesbe helyezzük.


László János: Az én Zemplénem 123-124. l.

László János: Az én Zemplénem